Zdravá 5

Děti školní družiny se letos opět přihlásily do celostátní soutěže vaření, kterou pořádá organizace Zdravá 5, jenž si zakládá na zdravém stravování dětí ve školách. Každým rokem vyhlásí soutěž se zadáním, které přihlášeni soutěžící musí splnit. Letos bylo hlavním kritériem, udělat pro 1. a 2. třídu zdravou svačinku a pro 3. třídu ovocný muffin. Napsat přesný postup s receptem a příběhem, který provázel celý pokrm od příprav až do konce, nafotit stolování a samotné přípravy a odeslat.

Do soutěže se přihlásil jeden tým děvčátek z 1. třídy, Karolína Juchelková, Kristýna Kouřilová a Katka Hahnová s ovocnými zvířátky. Z 2. třídy Simona Hrušková, Elen Seidlerová a Sofie Ptáčková s kreativní rybí pomazánkou a z 3. třídy Vašek Hlušíček s Matoušem Hozou, kteří pekli ovocné čokoládovo banánové muffiny s borůvkami.

Jeden z pokynů pořadatele byl, neplýtvat jídlem a s tím soutěžícím velmi rychle pomohli kamarádi z družiny. Děti svými výtvory porotcům jistě zamotají hlavy a nebudou to mít jednoduché a v květnu se dozví jestli vyhrály. Děti ale uspěly už tím, že se nebály a zúčastnily se. Náramně se bavily a příští rok to určitě zkusí znovu.

22.04.2024